Ολοκληρώθηκε η σύντομη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

Ολοκληρώθηκε η σύντομη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

Οι δύο πλευρές μεταδίδουν έμπρακτα τη διάθεση διατήρησης του ήρεμου κλίματος

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ (ώρας Ελλάδας) πραγματοποίησαν την πέμπτη συνάντησή τους εντός των τελευταίων 12 μηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, προχωρώντας σε μια επισκόπηση της διαδικασίας επαναπροσέγγισης και επιβεβαιώνοντας ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας παραμένουν ανοικτοί.

Μάλιστα οι δυο ηγέτες βγήκαν μαζί από τη αίθουσα που συνεδρίαζαν οι σύμμαχοι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και κατευθύνθηκαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση προς την αίθουσα που έγινε η συνάντηση, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ήταν μια σύντομη συνάντηση, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν και των διπλωματικών συμβούλων των δύο ηγετών Άννας- Μαρίας Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Οι δύο πλευρές μεταδίδουν έμπρακτα τη διάθεση διατήρησης του ήρεμου κλίματος, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συναντηθούν με συγκεκριμένη ατζέντα για τη συνέχεια του διαλόγου τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Είναι μια κανονικότητα που θέλουν να δώσουν οι δύο ηγέτες στη συνάντησή τους, όταν βρίσκονται και οι δύο σε μεγάλα διεθνή φόρα, όπως είναι το ΝΑΤΟ ή η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στη σημερινή συνάντηση έγινε περισσότερο μια ανασκόπηση της πορείας της προσέγγισης.