Απίστευτη καταγγελία για τον ΕΦΚΑ: Ο ασφαλιστικός φορέας απάντησε σε έγκυο, ότι είναι… άνδρας

Απίστευτη καταγγελία για τον ΕΦΚΑ: Ο ασφαλιστικός φορέας απάντησε σε έγκυο, ότι είναι… άνδρας

Έκλεισε ραντεβού δια ζώσης, προκειμένου να προσκομίσει από το πιστοποιητικό γέννησης μέχρι... εκκαθαριστικό της Εφορίας

Σε μια απίστευτη καταγγελία σχετικά με τα συστήματα του ΕΦΚΑ προχώρησε μια έγκυος, η οποία διαπίστωσε, ότι για τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι γυναίκα, αλλά... άνδρας.

«Για τον ΕΦΚΑ είμαι άνδρας. Μου είπαν, πως θα πρέπει να πάω με το πιστοποιητικό γέννησης από κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ η εγκυμονούσα, Μαρία Πιτσιδήμου, εξηγώντας πώς ανακάλυψε, ότι ο ΕΦΚΑ την έχει καταχωρημένη ως… άνδρα. «Το είδα στα ατομικά μου στοιχεία στον ΕΦΚΑ. Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Πιτσιδήμου, η οποία είναι 8 μηνών έγκυος, σημειώνοντας ότι επισκέφθηκε την πλατφόρμα, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις άδειες μητρότητας.

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, διότι κανείς δεν γνώριζε, πώς έγινε αυτό και τι εγινε. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου. Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης», κατήγγειλε.

Η κ. Πιτσιδήμου είπε ότι το ραντεβού δια ζώσης με τον ΕΦΚΑ είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή.