Γιατροί του «Αγία Σοφία» και του «Γ. Γεννηματάς» έσωσαν παιδάκι 2 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά παραθερίζοντας στη χώρα μας

Γιατροί του «Αγία Σοφία» και του «Γ. Γεννηματάς» έσωσαν παιδάκι 2 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά παραθερίζοντας στη χώρα μας

Το παιδί υποβλήθηκε σε μία πρωτοποριακή επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης ήπατος και σπλήνας

Σωτήρια αποδείχθηκε για ένα παιδί 2 ετών από την Ελβετία που παραθέριζε στη χώρα μας, η συνεργασία των γιατρών από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», μετά από ατύχημα που είχε τη Δευτέρα, όταν μαρμάρινο τραπέζι έπεσε και το καταπλάκωσε, τραυματίζοντας το σοβαρά.

Αρχικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το παιδί μεταφέρθηκε από το νησί που βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, είχε υποστεί ρήξη ήπατος και σπλήνας. Το παιδί εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου και σταθεροποιήθηκε, αλλά κρίθηκε απαραίτητο, μετά από επιστημονικό συμβούλιο γιατρών του νοσοκομείου, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Στο «Γ. Γεννηματάς» το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα του Αγγειογράφου «όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο, Νικόλαο Πτώχη και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγ. Σοφία", όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση» και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος καταλήγει επισημαίνοντας,ότι «η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων».