Ζακ Κωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης – Κάθειρξη πέντε ετών και έξι ετών αντίστοιχα

Ζακ Κωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης – Κάθειρξη πέντε ετών και έξι ετών αντίστοιχα

Τα ελαφρυντικά μείωσαν τις ποινές - «Στην κόλαση να πας!» φώναζε ο κόσμος μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Το δικαστήριο, ομόφωνα, έκρινε ένοχους τους δυο κατηγορουμένους για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το Σεπτέμβριο του 2018.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, με ομόφωνη απόφασή του, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στους δυο καταδικασθέντες για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Επιπλέον, οι δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος για τον κοσμηματοπώλη.

Η αναγνώριση των ελαφρυντικών, τα οποία αιτήθηκαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μετά την απόφαση για ενοχή, όπως και πρωτόδικα, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, άλλαξε τα δεδομένα σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο είχε επιβάλει στους δυο κατηγορούμενους κάθειρξη 10 ετών.

Με απόφαση του δικαστηρίου ο κοσμηματοπώλης θα εκτίσει την ποινή του κάτ οίκον καθώς έχει συμπληρώσει τα 80 έτη της ηλικίας του ενώ ο μεσίτης οδηγείται στις φυλακές.

Η πρόεδρος ενημέρωσε τους καταδικασθέντες πως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της απόφασης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι ανώτατες, λόγω των ελαφρυντικών που αναγνωρίστηκαν.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στη δικαστική αίθουσα .

«Στην κόλαση να πας!!! Φονιάδες!! Δολοφόνοι!!» ξέσπασαν κατά των καταδικασμένων ανδρών.

Συγγενείς και φίλοι των καταδικασθέντων φυγαδεύτηκαν από την ειδική είσοδο για τους κρατούμενους με τον κόσμο να φωνάζει «δολοφόνοι και η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί».

Η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου παρέμειναν αγκαλιασμένοι μέσα στην αίθουσα με τους συγκεντρωμένους γύρω τους να χειροκροτούν. «Είναι ένοχοι.. Ζαχαρία μου, Ζαχαρία μου» μονολογουσε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου