Μεγάλη φωτιά στις Αχαρνές – Κάηκαν εγκαταστάσεις εργοστασίων, δύσκολη νύχτα με μηνύματα του 112 στους κατοίκους

Μεγάλη φωτιά στις Αχαρνές – Κάηκαν εγκαταστάσεις εργοστασίων, δύσκολη νύχτα με μηνύματα του 112 στους κατοίκους

Σε εξέλιξη η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μία νύχτα «κόλαση» έζησαν οι πολίτες στις Αχαρνές εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο ρέμα της Χελιδονούς επί της Λεωφόρου Καραμανλή και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε σοβαρές διαστάσεις καίγοντας εγκαταστάσεις εργοστασίων.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης 9/7 και έκαψε δύο εργοστάσια, ένα με ξύλα και ένα με πλαστικά, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και τρίτο εργοστάσιο, χαρτοποϊίας, ωστόσο η τελική αποτίμηση για τις ζημιές αναμένεται να γίνει όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Από τα ξημερώματα η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στο εργοστάσιο χαρτικών, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο, ενώ η φωτιά δεν έχει επεκταθεί έως τώρα στον υπόγειο χώρο.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς

Συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διενεργούνται από το βράδυ της Τρίτης λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο στη Λ. Καραμανλή διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.

Τέλος, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Μηνύματα του 112 στους κατοίκους

Μηνύματα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήχησε το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους της εύρυτερης περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στις 00:20 το 112 χτύπησε ξανά και ζητά από τους κατοίκους που μένουν κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να μείνουν μέσα και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του έντονου καπνού.