ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει το ηχητικό με τον κ. Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει το ηχητικό με τον κ. Μητσοτάκη»

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ περί ψεύδους του κ. Κασσελάκη για την τιμή του σερβιριζίμενου καφέ

«Η Νέα Δημοκρατία διά του κ. Ρωμανού, εκτόξευσε γραφικές κατηγορίες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για "διαστρέβλωση της αλήθειας" και "μαύρη προπαγάνδα", επειδή απλώς ανέδειξε το προφανές και αυταπόδεικτο: η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% ως τώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στα σχόλια της κυβέρνησης για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για τον καφέ.

«Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει στο ηχητικό που ακολουθεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές εβδομάδες, να λέει από ραδιοφώνου (Παραπολιτικά FM) ότι "θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη" την άνοδο της τιμής του καφέ διεθνώς και ότι "θα πράξει τα δέοντα για το ζήτημα. Να υπόσχεται, δηλαδή, ψευδώς, ότι θα διατηρήσει τον ΦΠΑ στο 13%», τονίζει και καταλήγει: «Επιστρέφουμε λοιπόν τα περί ψεύδους στη ΝΔ, και σημειώνουμε: το ψέμα είναι το βασικό εργαλείο όσων νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τους πολίτες επ' άπειρον και χωρίς αντίλογο».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, είχε κάνει λόγο για «ρεσιτάλ διαστρέβλωσης της αλήθειας από τον κ. Κασσελάκη» και ανέφερε απαντώντας στο βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε επίσης τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιβάτες, ενώ το ίδιο έπραξε από τον Ιανουάριο για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Κασσελάκης, ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ, όπου ο ΦΠΑ επανήλθε στο 24%, στα επίπεδα δηλαδή που τον είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε δε την επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «επειδή λοιπόν ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει φτωχές γνώσεις σχετικά με την φορολογία και σκοπίμως αποκρύπτει την αλήθεια, τον ενημερώνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ανέβασε στα ύψη όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε βάρος των πολιτών. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 5 χρόνια έχει προχωρήσει σε πάνω από 50 μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, διορθώνοντας αδικίες και ελαφρύνοντας τους φορολογουμένους από τα χαράτσια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε υλοποιώντας το πρόγραμμά μας».