Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

Ο επιχειρηματίας της Μυκόνου στον οποίο εστιάζουν οι αστυνομικοί - Φέρεται να τον αναγνώρισε και η σύντροφος του 44χρονου συλληφθέντα ως δράστη

Στον εντοπισμό του ατόμου που έδωσε την εντολή για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, επικεντρώνεται πλέον η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που αναζητούν την απάντηση στο ποιος έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου στο Νέο Ψυχικό.

Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην Μύκονο, με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι κάποιος είχε ενοχληθεί από τις επιχειρηματικές ενέργειες του τοπογράφου. Στο κάδρο μάλιστα, φέρεται να έχουν μπει δύο πρόσωπα, με έντονη επιχειρηματική δράση στο νησί των Ανέμων, ωστόσο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εστιάζουν σε έναν επιχειρηματία, για τον οποίο υπάρχουν μια σειρά από καταθέσεις για τους ανοιχτούς λογαριασμούς του με τον Παναγιώτη Στάθη.

Ορισμένα άτομα του περιβάλλοντος του θύματος ανέφεραν, ότι ο 54χρονος τοπογράφος είχε τσακωθεί κατά το παρελθόν με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία. Φιλικό πρόσωπο του θύματος ανέφερε, πως ο Στάθης ισχυριζόταν, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν υπεύθυνος για την σε βάρος του επίθεση έξω από την οικία του στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με την σύντροφό του κατηγορούμενου, λίγες ημέρες πριν την ανθρωποκτονία, ο κατηγορούμενος και η ίδια είχαν μεταβεί δυο φορές στη Μύκονο, όπου μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος συνάντησε τον εν λόγω επιχειρηματία, αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.

Στην κατάθεσή της η σύντροφος του 44χρονου φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου ανέφερε για τη συνάντηση με τον επιχειρηματία: «Φέτος πήγαμε δυο φορές στη Μύκονο. Μια φορά την 25η Μαρτίου και άλλη μια φορά το Πάσχα. Και τις δυο φορές βρεθήκαμε για φαγητό εγώ, ο σύντροφός μου, ο επιχειρηματίας και η γυναίκα του. Οι συζητήσεις μας ήταν κυρίως επιχειρηματικού περιεχομένου, γι’ αυτό και σας είπα, δεν ήταν φίλοι, δεν συζητούσαν δηλαδή τόσο πολύ ως φίλοι».

Το ακίνητο φιλέτο και η αγορά που «ενόχλησε»

Τα τελευταία χρόνια ο 54χρονος τοπογράφος έκανε μια σειρά από αγορές σε Σύρο, Μύκονο, ακόμα και Μαρούσι. Οικόπεδα και ακίνητα πολλών τετραγωνικών, με τον ίδιο να ξεκινάει ταχύτατα εργασίες για την ανακαίνιση και την ανοικοδόμησή τους. Ένα από αυτά όμως, στην περιοχή Καραπέτη της Μυκόνου, είχε ενοχλήσει έντονα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της αστυνομίας. «Μεταξύ των άλλων ακινήτων που είχε αγοράσει ο τοπογράφος στη Μύκονο, ήταν και δυο ακίνητα στην περιοχή Καραπέτη, για τα οποία όπως μου είχε πει, είχε τσακωθεί με τον επιχειρηματία, γιατί ήθελε να τα πάρει και αυτός», ανέφερε φίλος του θύματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι διαρροές της αστυνομίας από χθες. «Το περιβάλλον του επιχειρηματία που πολλοί φωτογραφίζουν, δίνει τη δική του ερμηνεία στις διαρροές και στις καταθέσεις ορισμένων. Γίνεται λόγος για πόλεμο λάσπης σε βάρος του εργολάβου, με στόχο όπως μας λένε, να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

«Ένας επιχειρηματίας που ασχολείται με το real estate, έχει σηκώσει αυτή τη σκόνη εις βάρος του γνωστού εργολάβου. Η δικαιοσύνη θα κρίνει γιατί ο επιχειρηματίας–μεσίτης σκιαγραφεί εκείνον, μάλλον θέλει να κρύψει τα δικά του και να πάνε τα μάτια του κόσμου στον εργολάβο, αλλά τα μάτια του κόσμου μόνο για καλό πηγαίνουν σε εκείνον. Όλη η Μύκονος ξέρει ποιος είναι ο
εργολάβος και τι κάνει, δουλεύει όλη μέρα, είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στον δρόμο. Είναι προσβολή για εκείνον, το ότι λένε, ότι είναι η μαφία της Μυκόνου. Ο μεσίτης έχει πρόβλημα με όλη την Μύκονο, δεν υπάρχει άνθρωπος στο νησί να πει καλή κουβέντα για εκείνον, ούτε καν η οικογένεια του. Με όλους τα έχει βάλει, όχι μόνο με τον εργολάβο. Ο εργολάβος έχει μάθει να υπακούει στους νόμους, ο λόγος του είναι υπογραφή και δεν κατεβάζει το κεφάλι, η αστυνομία ξέρει που είναι το σπίτι του», ανέφερε το περιβάλλον του εργολάβου.

«Δεν ξέρω αν είχαν γευματίσει οκτώ βασικοί επιχειρηματίες της Μυκόνου με τον 44χρονο. Δεν τον ενδιαφέρει τον επιχειρηματία και δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα, γιατί όποιος ασχολείται, μπλέκει. Δεν το γνωρίζουμε, αν είχε σχέση ο 44χρονος με τον μεσίτη. Ο εργολάβος δεν έχει μπει σε κανενός την δουλειά, δεν έχει εμπλακεί σε προβληματικές δουλειές ποτέ. Επειδή έχει 300 άτομα που δουλεύουν στην επιχείρηση του, τους ενοχλεί. Η συνεργασία του εργολάβου με το θύμα ήταν άψογη και εύχεται από τον Θεό να βγει η αλήθεια στο φως» πρόσθεσε άνθρωπος του περιβάλλοντος που φέρεται ως ύποπτος για την ηθική αυγουργία της εν ψυχρώ δολοφονίας.