Euro 2024: Ισπανία και Γαλλία κοντράρονται στο Μόναχο για το πρώτο εισιτήριο του τελικού

Euro 2024: Ισπανία και Γαλλία κοντράρονται στο Μόναχο για το πρώτο εισιτήριο του τελικού

Με απουσίες οι «Φούριας Ρόχας», χωρίς προβλήματα οι «Τρικολόρ»

Ματσάρα στο Μόναχο για το πρώτο εισιτήριο του μεγάλου τελικού του Euro 2024. 

Η Ισπανία και η Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πρώτο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Allianz Arena (22:00, ΕΡΤ1).

Το έτερο ζευγάρι των «4» ανάμεσα σε Ολλανδία και Αγγλία μονομαχεί αύριο (10/07, 22:00) στο Ντόρτμουντ και όποια ομάδα περάσει θα γνωρίζει τον αντίπαλό της με φόντο το τρόπαιο και την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε έχει αρκετές απουσίες να διαχειριστεί σε αυτό το τεράστιο ματς. Ο Ντάνι Καρβαχάλ αποβλήθηκε στο φινάλε της παράτασης, ο Ρόμπιν Λε Νορμάν συμπλήρωσε κάρτες και ο Πέδρι χτύπησε στο γόνατο μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Κρόος και θα επιστρέψει τη νέα σεζόν.

Όπως όλα δείχνουν, ο Νάτσο θα πάρει θέση στα στόπερ, ο Χεσούς Νάβας στο δεξί άκρο και ο Ντάνι Όλμο σε ρόλο μεσοεπιθετικού, έχοντας και την ψυχολογία από τον γκολ κόντρα στους Γερμανούς.

Ο Ντεσάν δεν έχει να διαχειριστεί απουσίες, ενώ θα έχει και μια επιστροφή, αυτή του Ραμπιό που απουσίασε με τους Πορτογάλους λόγω τιμωρίας και θα πλαισιώσει τους Καντέ-Τσουαμένι στη μεσαία γραμμή. Πιθανό είναι να πάρει φανέλα βασικού και ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος ήταν εκπληκτικός με την είσοδό του στο ματς και έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Πορτογάλων.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε, 4-3-3): Σιμόν – Νάβας, Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια – Όλμο, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ – Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν, 4-3-3): Μενιάν – Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές – Τσουαμενί, Καντέ, Ραμπιό – Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ντεμπελέ.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)