Μαρινάκης: Επισφαλείς οι συγκρίσεις Ελλάδας με Γαλλία – Πρόκειται για διαφορετικές χώρες με διαφορετικό εκλογικό σύστημα

Μαρινάκης: Επισφαλείς οι συγκρίσεις Ελλάδας με Γαλλία – Πρόκειται για διαφορετικές χώρες με διαφορετικό εκλογικό σύστημα

«Δεν έχουν πρόγραμμα όσοι δημιουργούν αφηγήματα μέσα από εκλογικά αποτελέσματα ξένων χωρών»

Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα,ανέφερε ότι η ετυμηγορία των πολιτών σε κάθε κράτος είναι απολύτως σεβαστή, επισημαίνοντας πως κάθε σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας σε πολιτικό επίπεδο είναι «από λίγο έως πολύ επισφαλείς», καθώς πρόκειται για δυο διαφορετικές χώρες με διαφορετικά εκλογικά συστήματα.

«Σε κάθε περίπτωση διαβάζουμε τις εξελίξεις όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από όλον τον κόσμο. Δεδομένου του ευρωπαϊκού τοπίου, έχει ξεχωριστή αξία το ότι στη χώρα μας υπάρχει πολιτική σταθερότητα με μια εκλεγμένη κυβέρνηση που απολαμβάνει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

«Θυμηθείτε τι έλεγε ο Μελανσόν για Τσίπρα»

Ερωτηθείς μάλιστα και για τη φαινομενική εκλογική ήττα της Μαρίν Λεπέν, σχολίασε ότι «τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου και μόνο», ενώ προσέθεσε πως «δεν επιθυμούμε να πανηγυρίζουμε με ένα εκλογικό αποτέλεσμα άλλης χώρας, από τη στιγμή που δεν έχει σχηματιστεί καν νέα κυβέρνηση».

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική και στις αντιπολιτευτικές φωνές, αναφέροντας:

«Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αφήγημα μέσα από τα εκλογικά αποτελέσματα ξένων χωρών, το κάνουν διότι δεν έχουν δικό τους πρόγραμμα στην πραγματικότητα. Θυμηθείτε τι έλεγε ο ίδιος ο Μελανσόν για τον ΣΥΡΙΖΑ και πώς χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα».