Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία: Εκκενώνονται χωριά – Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατρών-Πύργου

Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία: Εκκενώνονται χωριά – Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατρών-Πύργου

Τεράστιο το μέτωπο της φωτιάς στο Αλποχώρι, φθάνει μέχρι την Μυρτιά - Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άνδρας στη Μυρτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου στο Αλποχώρι Πύργου, όπου καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, όπως αναφέρει το patrisnews.gr. Περίπου στις έξι το απόγευμα διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, από το ύψος της κοινότητας Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, καθώς η φωτιά έχει περάσει το Μεσολογγάκι και κατευθύνεται προς την Μυρτιά, με ασφαλείς πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα να αναφέρουν πως οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε σπίτια.

Στη Μυρτιά εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Πύργου, όπου καταβάλλονται προσπάθειες ανάνηψης. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει ζητήσει την εκκένωση του χωριού, όπως και για το χωριό Σκουροχώρι. Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας.
.