Ξηλώματα στη Βουλή ετοιμάζει ο Νίκος Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης, ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική οργάνωση με ξήλωμα όλων των υφιστάμενων διευθυντών της Βουλής

Θερινή κόλαση ετοιμάζεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα στη Βουλή και όχι λόγω -ή μόνο- των νομοσχεδίων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική οργάνωση με ξήλωμα όλων των υφιστάμενων διευθυντών της Βουλής, προκειμένου να επιλεγούν νέοι με το σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόζεται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

"Θα ξηλώσουμε το βαθύ κράτος της Βουλής", λένε συνεργάτες του, οι οποίοι δηλώνουν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν γκρίνιες, αντιδράσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Να σημειωθεί ότι το Κοινοβούλιο έχει περίπου 85 διευθυντές και τμηματάρχες, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν επιλεγεί με κομματικά κριτήρια. Είτε απευθείας από τον εκάστοτε πρόεδρο είτε από τους βουλευτές της Επιτροπής Κανονισμού. Με το νέο σύστημα όλοι οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο.

Επόμενη φάση

Ο κ. Βούτσης ετοιμάζει, για επόμενη όμως φάση και όχι άμεσα, παρέμβαση και για την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, η οποία, σύμφωνα με τον Κανονισμό, λειτουργεί κατά παρέκκλιση όλων των ισχυουσών διατάξεων, ακόμα και αυτών που αφορούν το Συνταξιοδοτικό.

Ενδεικτικό -και προκλητικό συνάμα- της ιδιότυπης ασυλίας που περιλαμβάνει η εν λόγω επιτροπή είναι ότι τα μέλη της έχουν ισόβια θητεία.