Μαρινάκης για φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά προχωρά σε πράξεις και όχι σε λόγια»

Μαρινάκης για φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά προχωρά σε πράξεις και όχι σε λόγια»

«Όχι στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες»

«Κάποιοι νομίζουν ότι οι πολίτες προσγειώθηκαν σε αυτή τη χώρα το 2023 ή το 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε ή αύξησε 30 φορολογικούς συντελεστές που δεν είχε κάνει καμία άλλη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για εκείνα τα χρόνια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση για τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% σε καφέ και ταξί.

Ερωτηθείς στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών γιατί προχώρησε η κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή στη φορολόγηση του 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων ο κ. Μαρινάκης είπε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά προχωρά σε πράξεις και όχι σε λόγια. Τώρα αποκρυσταλλώθηκαν τα κέρδη των εταιρειών και είναι πολύ υψηλά. Και το 33% είναι ένα δίκαιο ποσοστό για την κυβέρνηση αλλά και την Ευρώπη. Δεν είναι η μόνη φορολόγηση αλλά και η προκαταβολή φόρου και ο φόρος των επιχειρήσεων. Μπορούμε να το κάνουμε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όσοι ρωτούν γιατί τώρα απαντούν γιατί τώρα μπορεί να γίνει και όχι προεκλογικά για την εξαγορά ψήφων. Τα χρήματα θα πάνε στη μονιμοποίηση των δυο μέχρι σήμερα προσωρινά μειωμένων ΦΠΑ στον καφέ και στα ταξί».

Η διεύρυνση που κάποιοι μπορεί να κατηγορούν επανέφερε τη ΝΔ σε ποσοστά που είχε να δει 20 χρόνια. Δυνάμωσε την παράταξη, την κυβέρνηση και τη χώρα. Εξαιτίας αυτής της διεύρυνσης πήραμε αυτοδυναμία και η κυβέρνηση θα κριθεί ξανά σε 3 χρόνια.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Εμείς δεν θα πάρουμε πίσω συνολικά την μεταρρύθμιση (σ.σ. για τους ελεύθερους επαγγελματίες) θα εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις για να αρθούν αδικίες γιατί δεν είμαστε δογματικοί», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κοστολογούν», είπε ακόμα, «με βάση τα δικά τους μαθηματικά και άρα δεν αξίζει να συζητάμε τις προτάσεις τους είπε αναφορικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όταν είχαν την δυνατότητα μόνο έβαλαν ή αύξησαν φόρους.

Για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί που μας βλέπουν και μας ακούν καταλαβαίνουν γιατί αποφεύγει με κάθε τρόπο ο κ. Κασσελάκης την κοστολόγηση του προγράμματος. Αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν γίνει πραγματική κοστολόγηση και συζήτηση επί της κοστολόγησης θα είναι πολύ δυσάρεστο γι αυτούς που πορεύονται με την τακτική της εξαπάτησης των πολιτών».

Νέα πλατφόρμα για το πόθεν έσχες

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε όσον αφορά στην παράταση που δόθηκε για τα πόθεν έσχες ότι όσοι εκ της κυβέρνησης είχαν την υποχρέωση θα την καταθέσουν έως 30/06 για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Ανακοίνωσε ότι η παράταση για όλους αποφασίστηκε γιατί είναι σε μια διαδικασία η δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας που διευκολύνει τους ελέγχους και την υποβολή των δηλώσεων. «Θα αντικαταστήσει την παλιά πλατφόρμα. Δίνουμε την παράταση για όλους πλην των μελών της κυβέρνησης γιατί πρέπει να γίνουν κάποιες δοκιμές», είπε.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.