Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 28% και αυτό είναι υψηλότερο από το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι εκλογές διεξήχθησαν έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές υπήρχε μια κούραση. Υπήρχε και μια ψήφος διαμαρτυρίας για θέματα, όπως η ακρίβεια.

Εκλεγήκαμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για άλλα τρία χρόνια και αυτό θα κάνουμε και θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες αποφύγαμε την ήττα και είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο Bloomberg.

«Το ΕΛΚ αύξησε τον αριθμό των ευρωβουλευτών. Η συμμαχία ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελεύθερων παραμένει η κυριαρχία. Υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής όσον αφορά τη στροφή προς τα ακροδεξιά.

Τις σημαντικές αποφάσεις θα τις λάβουν αυτές τις τρεις ομάδες. Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί χωρίς το ΕΛΚ. Υπάρχει το μομέντουμ για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη», τόνισε σε ερώτηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.