Συναγερμός στην Αμοργό με την εξαφάνιση Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού – Αγνοείται περισσότερες από 24 ώρες

Συναγερμός στην Αμοργό με την εξαφάνιση Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού – Αγνοείται περισσότερες από 24 ώρες

Είχε πάει για πεζοπορία σε δύσβατο σημείο

Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές έπειτα από την εξαφάνιση ενός Αμερικανού τουρίστα στην  Αμοργό. Κλιμάκιο από το αστυνομικό τμήμα της Νάξου, με επικεφαλής αξιωματικό, αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αμοργό, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού των ΗΠΑ, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης (11/6), όταν έφυγε για πεζοπορία.

Ο φίλος του συνταξιούχου αστυνομικού, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι βρισκόταν στο νησί μαζί για διακοπές, αλλά ο 59χρονος ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί, πεζοπορία μόνος του από την Αιγιάλη ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής σύμφωνα με πληροφοριακή πινακίδα 4 ώρες και 5 λεπτά.

Στις 15.20 ανησύχησε καθώς διαπίστωσε πως δεν έχει φτάσει στα Κατάπολα και άρχισε να του τηλεφωνεί, χωρίς όμως να πάρει απάντηση. Ο αγνούμενος συνταξιούχος είχε μαζί του δυο τηλεφωνικές συσκευές με αριθμούς Γαλλίας και ΗΠΑ.

Σημαντικά στοιχεία για τις έρευνες θα αποτελέσουν οι απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε να δουν οι Αρχές πού εξέπεμψαν τελευταία φορά τα δυο κινητά που είχε μαζί του.