Μητσοτάκης: Το τέταρτο μνημόνιο θα είναι ένα αέναο μνημόνιο

Για "ταξική λογική" της κυβέρνησης απέναντι σε οτιδήποτε ιδιωτικό κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ

Το “τέταρτο μνημόνιο” που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εξελιχθεί σε ένα διαρκές, αέναο μνημόνιο με μόνιμη επιτήρηση της Ελλάδας επ' αόριστον, εξαιτίας λάθος χειρισμών της, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια δεν είναι ρεαλιστική και θα καταδικάσει τη χώρα σε ένα αέναο μνημόνιο.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, προσθέτοντας ότι έχουν ευθύνη και οι Ευρωπαίοι για την μή τήρησή της. Είπε ακόμη ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Αναφερόμενος στον "κόφτη" που θα μπει στις δαπάνες, είπε ότι "κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από πού θα γίνουν οι περικοπές και αν θα κοπούν σπατάλες". Υποστήριξε δε ότι το αίτημα του ΔΝΤ για τον "κόφτη" μπήκε στο τραπέζι μετά την δημοσιοποίηση των συνομιλιών Τόμσεν - Βελκουλέσκου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως το αίτημα του κόμματος για διεξαγωγή εκλογών παραμένει και είναι πλέον ακόμα πιο επίκαιρο, κάνοντας λόγο για "ανίκανη" κυβέρνηση που "πρέπει να φύγει". Σχολίασε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας "δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο γιατί είπε ψέματα στους πολίτες", και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα πει ποτέ πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει.

"Δεν έχουμε επενδύσει στην αποτυχία, αντίθετα λέμε στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο να κλείσει την συμφωνία" δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στον τομέα της Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για “ταξική λογική” της κυβέρνησης απέναντι σε οτιδήποτε ιδιωτικό και σχολίασε πως αν μπορούσε, θα έκλεινε όλα τα ιδιωτικά σχολεία. Υποστήριξε ακόμα πως η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου που πρωθεί το υπουργείο Παιδείας πρωτίστως πλήττει τις οικογένειες ανέργων που εξυπηρετούνται από τη λειτουργία του.