Ιάκωβος Μυλωνας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήξερα ότι κυνηγούσε πιεστικά και έντονα τα κοριτσάκια»

Ιάκωβος Μυλωνας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήξερα ότι κυνηγούσε πιεστικά και έντονα τα κοριτσάκια»

«Θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να το κάνει πάλι. Θα εκδικηθεί όλους αυτούς που είπαν άσχημα λόγια για αυτόν»

«Κόλαφος» για τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι όσα υποστήριξε ο ηθοποιός Ιάκωβος Μυλωνάς μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Σου Σου», όπου επικαλέστηκε περιστατικά με τον κατηγορούμενο για βιασμούς και απόπειρες βιασμού συνάδελφό του με νεαρές ηθοποιούς.

«Εγώ πιστεύω ότι λάθη θα γίνουν, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να τα μαζέψεις. Άλλο είναι να κάνεις λάθη και άλλο εγκληματικές ενέργειες» είπε αρχικά σχολιάζοντας τις δικαστικές υποθέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη και τόνισε, ότι ήξερε «πως κυνηγούσε τα κορίτσια έντονα και πιεστικά», προσθέτοντας ότι «μου το έχουν πει κορίτσια, συνάδελφοι». Τόνισε δε αναφερόμενος στον Πέτρο Φιλιππίδη, ότι «αυτά τα τέρατα, με τους βιασμούς και τις απόπειρες βιασμών, δεν είχα ιδέα ότι συμβαίνουν, ούτε ότι αυτός εμφανιζόταν στα παρασκήνια με έξω τα γεννητικά του όργανα».

Ερωτηθείς τι εννοεί, με την αναφορά ότι «κυνηγούσε πιεστικά τα κορίτσια» ο Ιάκωβος Μυλωνάς είπε ότι «κυνηγούσε πιεστικά, πήγαινε και χτυπούσε τα κουδούνια τους». Όσο για τις γυναίκες που κατηγορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε ότι «η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους περνάνε Γολγοθά. Η αναβολή της δίκης έγινε επίτηδες, για να κουραστούν τα κορίτσια και να μην έχουν δύναμη να πολεμήσουν». Υ[οστήριξε ακόμη, ότι «το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη δεν θα καθαρίσει, ο χώρος του θεάτρου δεν είναι φιλικά προσκείμενος».

Τέλος, ο ηθοποιός είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης πρέπει να είναι μείνει μακριά από το θέατρο και ότι είναι δειλός, για να επαναλάβει τις φερόμενες κακοποιητικές συμπεριφορές του σε θύμα εκτός χώρου. Ωστόσο υποστήριξε, ότι «θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να το κάνει πάλι. Θα εκδικηθεί όλους αυτούς είπαν άσχημα λόγια για αυτόν» εξήγησε.

Γιώργος Λαμπάτος: «Έχω τρομοκρατηθεί με αυτόν τον άνθρωπο, τον φοβάμαι»

Στην εκπομπή παρενέβη και ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος, ο οποίος μιλώντας για τη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε ότι «είχα μια εμπειρία αρκετά μεγάλη, γιατί μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκινήσαμε. Υπήρχαν δυσκολίες, πολλά προβλήματα, πιστεύω ότι του έδωσε η ζωή την ευκαιρία για πολλά χρόνια. Επειδή γρήγορα έγινε θιασάρχης, του έδωσε απλόχερα η ζωή τα πάντα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά τα χρόνια που δουλέψαμε μαζί, η συνεργασία ήταν προβληματική. Είχε συμπεριφορά αλαζονική, είχε μια κυκλοθυμική συμπεριφορά, φωνές, έκανε διάφορα. Ο χαρακτήρας του ήταν επιθετικός γενικά προς όλους, όχι μόνο σε εμένα. Πέρασα δύσκολα, είχε μια ψυχολογία που μεταβαλλόταν. Δεν θα δούλευα μαζί του. Έχω τρομοκρατηθεί με αυτόν τον άνθρωπο, τον φοβάμαι και τον φοβόμουν από πριν. Φοβόμουν τη συμπεριφορά του, δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει. Μια φορά είχε δει μια φωτογραφία, που είχε τον Μπιμπίλα και έλεγε "Οι πρωταγωνιστές του Χάι Ροκ" και ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε».

Ο Γιώργος Λαμπάτος κατέληξε λέγοντας: «Τόσα χρόνια στο θέατρο, δεν έχω δει τέτοια συμπεριφορά. Να σπάει πόρτες, να έχει τόσο βίαιη συμπεριφορά. Φταίμε κι εμείς που τα ανεχτήκαμε»!