Μικρή ανάσα δροσιάς έως την Κυριακή – Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία ξανά την επόμενη εβδομάδα

Μικρή ανάσα δροσιάς έως την Κυριακή – Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία ξανά την επόμενη εβδομάδα

Πρόβλεψη «φωτιά» από τον Σάκη Αρναούτογλου ακόμη και για 43 βαθμούς Κελσίου στην Ατική

Μικρή ανάσα δροσιάς αναμένεται μέχρι την Κυριακή 9 Ιουνίου, καθώς η επόμενη εβδομάδα προβλέπεται δύσκολη, με το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές να δείχνει ακόμα και 43 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, νέο κύμα έντονης ζέστης και πιθανώς με χαρακτηριστικά καύσωνα αναμένεται από τη Δευτέρα και ιδιαιτέρως την Τρίτη 11 Ιουνίου και θα κορυφωθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Σε σχεδιάγραμμα που έχει αναρτήσει, εξηγεί πως η μέση θερμοκρασία στη χώρα τη Δευτέρα θα ξεκινήσει από τους 37 βαθμούς Κελσίου και θα αυξάνεται συνεχώς, έως και την Πέμπτη, οπότε και θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Αρναούτογλου στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και την Κρήτη και σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι δύο έως τρεις βαθμούς υψηλότερη, φτάνοντας τους 42 - 43 βαθμούς Κελσίου. Στις ορεινότερες περιοχές, σε υψόμετρα 500 – 1.000 μέτρα η θερμοκρασία θα είναι 3 – 6 βαθμούς χαμηλότερη από τη μέση θερμοκρασία στη χώρα, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά θα είναι 3 – 5 βαθμούς χαμηλότερη, αλλά με μεγαλύτερη υγρασία.