Θρίλερ με πτώμα στον Σχινιά: «Το τατουάζ παραπέμπει σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων»

Θρίλερ με πτώμα στον Σχινιά: «Το τατουάζ παραπέμπει σε συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων»

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής από τα πρώτα στοιχεία - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τη λύση του μυστηρίου γύρω από τον θάνατο του άνδρα, η σορός του οποίου βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά αναζητούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Το θύμα εντοπίστηκε με βαρίδι 10 κιλών δεμένο στο πόδι του και εκτιμάται ότι είναι νεκρός πάνω από 20 μέρες. Μιλώντας στο Mega για την υπόθεση, ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο τατουάζ που είχε το θύμα και το οποίο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση της σορού. «Είναι παράξενο γιατί δεν ήταν δεμένα τα χέρια του. Στην αρχή το Λιμενικό, όταν είδε το πτώμα κι έκανε την πρώτη αυτοψία, έκανε λόγο για αυτοχειρία. Αυτό το σενάριο σιγά-σιγά απομακρύνεται μετά την ανεύρεση ενός τατουάζ. Το τατουάζ παραπέμπει σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το Λιμενικό συνεργάζεται πολύ στενά με την Ελληνική Αστυνομία και τις ειδικές υπηρεσίες της για την ταυτοποίηση του 40 - 45 ετών ατόμου, που φαίνεται να έμεινε μέσα στο νερό για 25 μέρες» πρόσθεσε ο αστυνομικός αναλυτής. Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε, ότι ο θάνατος του άνδρα έχει επέλθει αρκετές μέρες πριν, ίσως και πριν από ένα μήνα. Και αυτό γιατί, όπως περιέγραψε ο ιατροδικαστής, η σορός φούσκωσε και βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας, παρά το βάρος που ήταν δεμένο πάνω της.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν να εξαφανίσουν με αυτόν τον τρόπο το πτώμα, κάτι που θυμίζει μαφιόζικες μεθόδους. Η αστυνομία εξετάζει τώρα τις δηλώσεις εξαφάνισης που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, ώστε να καταφέρει να ταυτοποιήσει τη σορό.