Στο Ισραήλ η σορός της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε» είπαν οι γονείς της

Στο Ισραήλ η σορός της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε» είπαν οι γονείς της

«Έτσι νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε»

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελέρντερ, οι οποίοι ήταν όμηροι από το φεστιβάλ Nova , εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι γονείς της 23χρονης tattoo-artist περιγράφουν πώς ταυτοποίησαν τη σορό της κόρης τους 7 μήνες μετά τη δολοφονία της και λίγες ώρες αφότου βρέθηκαν τα λείψανά της στη Ράφα από Ισραηλινούς στρατιώτες. «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή» δήλωσε ο τραγικός πατέρας Νισίμ Λουκ που μίλησε με τη σύζυγό του Ρακάρντα στην Post.

Ο πατέρας της κοπέλας προσπάθησε να περιγράψει την εικόνα που αντίκρισε, λέγοντας: «νομίζω ότι βρισκόταν σε ένα από τα τούνελ που ήταν πολύ, πολύ κρύο… γι’ αυτό το σώμα είναι πλήρες και όμορφο και το δέρμα έχει ακόμα το ίδιο χρώμα, βλέπετε ακόμα τα τατουάζ, είναι εκπληκτικό» είπε με δύναμη ψυχής.  Με τη σύζυγό του εξέφρασαν την ανακούφισή τους. «Ο στρατός ήρθε και μας είπε ότι η σορός της Σάνι βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ… είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε και μπορούμε να τη θάψουμε κανονικά» ανέφερε από την πλευρά της η χαροκαμένη μητέρα της.«Το σώμα επέστρεψε, μπορούμε να τη θάψουμε. Είναι μια μικρή ανακούφιση που ξέρουμε πού είναι το σώμα της και ότι θα είναι εδώ στο Ισραήλ» προσέθεσε. «Έτσι νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε. Είναι χαρούμενη που επιστρέφει στο Ισραήλ και κλείνει τον κύκλο. Είμαι ευτυχής που την έχω κοντά μου» είπε.

Η Σάνι ήταν μία από τους χιλιάδες συμμετέχοντες στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο Re’im στις 7 Οκτωβρίου, που έγινε στόχος των τρομοκρατών της Χαμάς. Σκότωσαν και απήγαγαν 100άδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παραμένουν όμηροι.

Οι εικόνες με το ημίγυμνο σώμα της στην καρότσα ενός φορτηγού συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.