Παραδοσιακή συνταγή από την Ιεράπετρα που συνοδεύει όλα τα εορταστικά τραπέζια της χρονιάς
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
800 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 ml γάλα
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για την γέμιση
800 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό για το άλειμα
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά. Για την γέμιση ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
Πλάθουμε πιτάκια με διάμετρο 10 εκ., βάζουμε 1-2 κουταλιές από την γέμιση και κλείνουμε σε μικρά ταρτλακια τσιμπώντας τα περιμετρικά. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr