Κόκκινα δάνεια και ασφαλιστικό χωρίζουν κυβέρνηση – δανειστές

Η μαραθώνια συνάντηση διήρκεσε περισσότερες από 15 ώρες και ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα

Απόσταση καταγράφηκε μεταξύ κυβέρνησης - δανειστών στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και του ασφαλιστικού, ενώ επήλθε συμφωνία στο ζήτημα του πακέτου των έμμεσων φόρων, με την αύξηση του συντελεστή 23% του ΦΠΑ σε 24%.

Η μαραθώνια συνάντηση διήρκεσε περισσότερες από 15 ώρες και ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος θεμάτων της διαπραγμάτευσης.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο μετά το τέλος της συνάντησης για "ένα διάλειμμα ωρών" και επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων σήμερα στις 10.00. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σύγκλιση "αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο", κατά τη διάρκεια του βραδινού γύρου επισκόπησης των βασικών εκκρεμοτήτων. Ερωτηθείς εάν περιμένει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στον νέο γύρο συζητήσεων, απάντησε "θα δούμε".

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα για το 'Αμστερνταμ, όπου θα συνεδριάσει αύριο το πρωί το άτυπο Eurogroup υπό την ολλανδική προεδρία και με την παρουσία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.