Ξεκινούν και πάλι οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών για 41 ημέρες

Ξεκινούν προσωρινά και πάλι οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης και μέχρι οριστικής διευθέτησης του ζητήματος μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αποχή των εξεταστών τις τελευταίες 41 ημέρες.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20/4/2016, με ώρα έναρξης του έργου των πρωτοβάθμιων επιτροπών της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών (πρακτικές εξετάσεις) για το σύνολο των υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων. Για το λόγο αυτό οι εξετάσεις θα ξεκινούν στη 1:00 μ.μ.

Η συγκυριακή και για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, διευθέτηση αυτή, δεν πρέπει να συγκαλύπτει το ζητούμενο: την ανάγκη αναβάθμισης της διαδικασίας εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, μέσα από ένα νέο σύστημα, με δημόσιο χαρακτήρα, που θα υπηρετεί τους πολίτες με τη διασφάλιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους στην οδήγηση και την εργασία. 

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα προέκυψε μετά από την οριζόντια κατάργηση με το ν.4354/2015 της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη διαδικασία οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, ελέγχου και εποπτείας των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης. Ή έστω ένα μεταβατικό σύστημα που θα οδηγήσει σε ένα πιο δίκαιο, αποτελεσματικό, σύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων προσόντων υποψήφιων οδηγών, το οποίο θα εγγυάται τη δημόσια ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.