Φρίκη στα συντρίμμια: Συνεχίζουν να βρίσκουν νεκρούς στον Ισημερινό

Ξεπέρασαν τους 480 οι νεκροί – Διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα

Διεθνής βοήθεια συρρέει στον Ισημερινό μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 480. Ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 2.500, ενώ οι επιζώντες, εκτός από τον φόβο για μετασεισμικές δονήσεις, αντιμετωπίζουν και το ενδεχόμενο λεηλασιών των κατεστραμμένων περιουσιών τους.

Πολλοί επιζώντες παραπονούνται για ελλείψεις βασικών αγαθών, όπως το νερό, τα τρόφιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, εκτίμησε ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα απαιτηθούν δισεκατομμύρια δολάρια και τόνισε πως οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες.

Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει περίπου 13.500 προσωπικό ασφαλείας για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές, ενώ περίπου 400 ειδικοί στις διασώσεις έχουν έρθει από χώρες της Λατινικής Αμερικής, μαζί με 83 ειδικούς από την Ελβετία και την Ισπανία.

Η Κούβα θα έστελνε μια ομάδα γιατρών ενώ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν μια ομάδα ειδικών σε καταστροφές για να βοηθησουν τον Ισημερινό