Συνέντευξη για δουλειά: 4 τρόποι για να χαλαρώσετε από το άγχος

Δείτε τέσσερις εύκολους τρόπους για να απαλλαγείτε από το στρες πριν από τη συνάντηση

Σας έχουν καλέσει να δώσετε συνέντευξη για την πολυπόθητη δουλειά. Αυτή είναι η ευκαιρία για να αποδείξετε πως αυτά που ψάχνουν, την αυτοπεποίθηση, την ικανότητα και την εξυπνάδα θα τη βρούνε στο πρόσωπό σας.

Μιλώντας πάρα πολύ γρήγορα, κάνοντας νευρικές κινήσεις και κουνώντας συνεχώς το πόδι σας είναι γνωρίσματα ότι αισθάνεστε άβολα - και δεν δίνεται την επαγγελματική εικόνα που είχατε στο μυαλό σας.

Αν σας έχει κυριεύσει το άγχος ενώ αναμένεται να δώσετε συνέντευξη για δουλειά, αυτό θα εμποδίσει την απόδοσή σας.

Δείτε τέσσερις εύκολους τρόπους για να απαλλαγείτε από το στρες πριν από τη συνάντηση:

1. Προετοιμαστείτε 

Δεν εννοούμε μόνο τις σημειώσεις σας! (Αν και θα πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε και αυτό) Σημαντικό ρόλο παίζει και η προσωπική περιποίηση, γι΄αυτό θα πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος προετοιμασίας. Προγραμματίστε τα πάντα, από το χτένισμά σας μέχρι και τα αξεσουάρ που θα βάλετε!

2. Πάρτε βαθιές ανάσες

Μια γνωστή συμβουλή που είναι πάντα χρήσιμη για να μπορέσετε να χαλαρώσετε λίγο είναι να πάρετε τρεις βαθιές αναπνοές. Πραγματικά θα καθαρίσει το μυαλό σας και θα διώξει την αρνητική ενέργεια.

3. Χρησιμοποιήστε κρύσταλλα

Βάλτε μέσα στη τσάντα σας ένα μικρό "μαγικό" πετράδι και κρατώντας το στην παλάμη σας πριν από τη συνέντευξη θα σας εξασφαλίσει μια επιπλέον δόση ηρεμίας.

Ποιες ενεργειακές πέτρες να πάρετε μαζί σας: 

  • Λεπιδόλιθος: Είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τη μείωση του στρες, της κατάθλιψης και σταματά τις έμμονες σκέψεις
  • Μπλε Αχάτης: Δίνει θάρρος και αυτοπεποίθηση στον ομιλητή σε μια δημόσια ομιλία ή σε άλλες κοινωνικές συναναστροφές
  • Χαλαζίας: Είναι αντικαταθλιπτικός, απομακρύνει τους φόβους και τους εφιάλτες, χαρίζει ηρεμία, αρμονία, αντοχή, αυθορμητισμό και θετικές σκέψεις

4. Πιείτε νερό

Πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και πίνετε μικρές γουλιές, όση ώρα περιμένετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επικεντρωθεί στις σημειώσεις σας, αντί να ανησυχείτε για το αν είναι ξεραμένα τα χείλη σας ή στεγνό το στόμα σας.