Εσπευσμένα στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας για μια δόση… πολιτικής διαπραγμάτευσης

Ακολουθούν Στρασβούργο και Βρυξέλλες

O Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει εσπευσμένα στο Παρίσι την Τετάρτη προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ανοίγοντας έτσι το νέο κύκλο πολιτικής διαπραγμάτευσης για αξιολόγηση και χρέος. Στη συνέχεια, η περιοδεία του Έλληνα πρωθυπουργού θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, όπου ήταν σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματισμένο από την περασμένη εβδομάδα ραντεβού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωσοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος 'Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μέσα από την περιοδεία αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διασφαλίσει μία κοινή στάση Ελλάδας και ευρωπαϊκών θεσμών, με τους οποίους υπάρχει σχεδόν πλήρης σύγκλιση απόψεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός του Απριλίου, στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ. Στην κυβέρνηση επιρρίπτουν ευθύνες για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο ΔΝΤ. Συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν πως το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει και στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του Απρίλη, όπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξη Τύπου, με το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup μετά το προγραμματισμένο της 22ας μέχρι το τέλος του μήνα - ίσως 25 ή 26 Απριλίου.