Οι κατηγορούμενοι για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχαν και οικονομικά οφέλη από την δράση τους
Καταλυτικές φέρεται να ήταν οι καταθέσεις τριών μαρτύρων, που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, για την επιχείρηση «σκούπα», που οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 60 ατόμων για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι αυτοαποκαλούνται “οργανωμένοι” είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση από τις αρχές του 2019. Με βάση τις πληροφορίες, φέρονται να εμπλέκονται σε εκρήξεις και εμπρησμούς, στην κατασκευή εκρηκτικών, ενώ κατείχαν βόμβες και μηχανισμούς. Παράλληλα, τους αποδίδεται πρόθεση για ανθρωποκτονίες, αλλά και για απόπειρες ανθρωποκτονίας, κλοπές, ληστείες, εκβιασμούς, ενώ είχαν παράνομα στην κατοχή τους φωτοβολίδες, βεγγαλικά και κροτίδες. Και όλα αυτά με οπαδικά κίνητρα.
Αφορμή μπορεί να αποτελούσε το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του αγώνα δεν τους ικανοποιούσε ή γιατί δεν συμφωνούσαν με τις αποφάσεις του διαιτητή, μέχρι γιατί ήθελαν να εκφοβίσουν οπαδούς άλλων ομάδων, ακόμη και αστυνομικούς που συμμετείχαν στους διάφορους αγώνες για τη διαφύλαξη της τάξης. Η οργανωμένη εγκληματική οργάνωση ωστόσο, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είχε και οικονομικά οφέλη από τη δράση της.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αριθμεί περισσότερες από 3.000 σελίδες, περιλαμβάνει μαρτυρίες, βίντεο, ευρήματα-πειστήρια που αφορούν και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας πέραν της δολοφονικής επίθεσης του 31χρονου αστυνομικού, ενώ οι κατηγορούμενοι είναι 158.