Τσίπρας: Δε θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη

Ηχηρό μήνυμα του πρωθυπουργού με πολλούς αποδέκτες

“Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη”, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνεργάτες του, σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το “Έθνος της Κυριακής”, δίνοντας το στίγμα της στάσης που τηρεί η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του WikiLeaks για τις “σκιώδεις” κινήσεις ανώτατων στελεχών του ΔΝΤ όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Διαβάστε: Στο Wikileaks συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου για την Ελλάδα

“Οσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: “Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη”.

Με τη δήλωση αυτή, ο πρωθυπουργός στέλνει ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός ευρωπαϊκών τειχών, ενώ προαναγγέλλει ουσιαστικά την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών από την πλευρά της κυβέρνησης για την αναχαίτιση πιθανών σκοπιμοτήτων από την πλευρά του Ταμείου.

Σημειώνεται ότι ήδη ο πρωθυπουργός με επιστολή του προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζητά από το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς το αν τα όσα αναφέρονται στις συνομιλίες του Πόουλ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου αποτελούν την επίσημη θέση του ΔΝΤ, θέτοντας ζήτημα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.

Διαβάστε: "Σεισμός" από την αποκάλυψη του WikiLeaks - Επιστολή Τσίπρα σε Λαγκάρντ