Βρυξέλλες: Το κυνήγι του χαμένου τρομοκράτη

Ο άνδρας που δεν ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο παραμένει... φαντομάς - Καταζητείται και δεύτερος, συνεργάτης του Χαλίντ Ελ Μπακράουι που ανατινάχθηκε στο μετρό

Σε θολά νερά βρίσκονται οι βελγικές αρχές μετά την διαπίστωση ότι ο ύποπτος που καταδίωκαν μέχρι χθες,ο Ναζίμ Λαχράουι ήταν τελικά νεκρός, αφού ανατινάχθηκε μαζί με τον Μπραχίμ Μπακράουι στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ.

Από την Τετάρτη το βράδυ, ως ύποπτος των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλέων θεωρείται ο τρίτος άνδρας της γνωστής φωτογραφίας (δεξιά, με το λευκό τζάκετ), τον οποίο όμως οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αναγνωρίσουν.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο έχει μπει και 5 ύποπτος, τον οποίο επίσης κυνηγούν οι αρχές, χωρίς και αυτόν αν τον έχουν αναγνωρίσει.

Η γαλλική Le Monde αναφέρει ότι ένας δεύτερος άνδρας που μετέφερε μια μεγάλη τσάντα διακρίνεται σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης μαζί με τον Χαλίντ Μπακράουι, τον δεύτερο αδερφό που ανατινάχθηκε στο σταθμό του μετρό Μόλμπεκ.

Συνολικά, για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεκροί τρομοκράτες και καταζητούνται οι δύο συνεργοί τους. 

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον πέντε ύποπτοι για το λουτρό αίματος στις Βρυξέλλες  λέγεται πως έχουν διαφύγει μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας που προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 30 ανθρώπων. Σύμφωνα με τη Daily Mail, τέσσερις από τους άνδρες αυτούς «παρακολουθούσαν» τις εκρήξεις καθισμένοι μέσα σε αυτοκίνητο Audi S4, στο όνομα γνωστού εξτρεμιστή «γνώριμου» των Αρχών.

Εν τω μεταξύ,  σημερα το πρωί εντοπίστηκε ενα ύποπτο δέμα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λουβέν. Ο σιδηροδρομικός σταθμός εκκενώθηκε και η βελγικη αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τυπου η εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες ηταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα και στόχος τους θα ηταν εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο. Ωστόσο οι δράστες άλλαξαν τα σχέδιά τους μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις ΕΔΩ