Ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπερασπισθούμε όλοι μαζί και χωρίς καμία ρωγμή ατομισμού, τον Άνθρωπο ως θεμέλιο του κοινού μας Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος
Ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης αλληλεγγύης προς τον Βελγικό Λαό και τους λοιπούς εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της Επετείου της 23ης Μαρτίου 1821.
“Σήμερα, ημέρα βαρύτατου πένθους για το Βέλγιο, την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρη την πολιτισμένη Ανθρωπότητα, εμπνεόμενοι από το μήνυμα της 'Μεσσηνιακής Γερουσίας', στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ανεπιφύλακτης αλληλεγγύης προς τον Βελγικό Λαό και τους λοιπούς Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπερασπισθούμε όλοι μαζί και χωρίς καμία ρωγμή ατομισμού, τον Άνθρωπο ως θεμέλιο του κοινού μας Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι “τότε ο Πολιτισμός θα νικήσει την βαρβαρότητα. Και το Φως της Ειρήνης και της Αδελφοσύνης θα σκορπίσει το σκοτάδι της τρομοκρατίας, η οποία εκπορεύεται από στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της Ανθρωπότητας”.
Αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι την 23η Μαρτίου 1821 ξεκίνησε, από την ιστορική πόλη της Καλαμάτας, η διαδρομή της Εθνεγερσίας του 1821, η οποία κορυφώθηκε στις 25 Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα και υπενθύμισε ότι υπό την ηγεσία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, συνήλθε στην Καλαμάτα η “Μεσσηνιακή Σύγκλητος”, και απηύθυνε στους Λαούς της Ευρώπης την έκκληση Ελευθερίας υπέρ των υπόδουλων Ελλήνων.
“Κατά βάθος η έκκληση αυτή, στηριγμένη στην κοινή βάση της παρακαταθήκης της Αρχαίας Ελλάδας και της θεσμικής μήτρας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δηλαδή της γαλλικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789, ήταν μια γνήσια κραυγή υπέρ του Ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.