ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ :( Timelooper: Το app… χρονοκάψουλα που θα σας ταξιδέψει στο χρόνο

Βρεθείτε σε κορυφαία παγκόσμια μνημεία και ταξιδέψτε από εκείνο το σημείο πίσω στην ιστορία!

Το Timelooper θα μπορούσε να ονομαστεί και application – χρονοκάψουλα ή μηχανή του χρόνου. Οι δημιουργού του app τονίζουν ότι οι χρήστες της εφαρμογής, μόνον με ένα smartphone και μια ειδική συσκευή εικονικής πραγματικότητας θα μπορούν να ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.

Για παράδειγμα κάποιος που θα επισκεφτεί ένα ιστορικό μνημείο, όπως ο Πύργος του Λονδίνου μπορεί χάριν στην εφαρμογή να τον δει όπως ήταν 750 χρόνια πριν, δηλαδή το 1255!

Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν, μπορούν φορώντας την ειδική συσκευή να περιηγηθούν μέσω της εικονικής πραγματικότητας πίσω στην ιστορία.

Για να χρησιμοποιήσει κανείς την εφαρμογή βεβαίως πρέπει να βρεθεί πρώτα στα διάσημα μνημεία αφού η λειτουργία της βασίζεται σε βίντεο που σχετίζονται με την τοποθεσία.

Η πρώτη έκδοση του app κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 και περιελάμβανε τρεις περιοχές ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η ανανεωμένη έκδοση, για τη Νέα Υόρκη.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας έχει βρει τεράστια απήχηση σε πολλούς τομείς της τουριστικής βιομηχανίας παγκοσμίως.