Γεροβασίλη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες

"Ο κ. Μουζάλας είναι ένα από τα πλέον ακάματα, αποτελεσματικά και με ευρεία κοινωνική αποδοχή στελέχη της κυβέρνησης"

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες. Ούτε επειδή κάποιοι βιάζονται να "ράψουν κοστούμια", αλλά όταν δεν πετυχαίνουν στόχους», επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews» και προσθέτει ότι η κοινοβουλευτική συνοχή «παραμένει ακλόνητη, διότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της διαπραγμάτευσης και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου».

Για το εάν θα παραμείνει ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα ο Ι. Μουζάλας, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «εκκρεμούν οι συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών. Αν και είναι κατανοητές οι διαφορετικές ιεραρχήσεις των δύο πολιτικών χώρων, οι οποίοι ωστόσο συνεργάζονται άριστα στο κοινό πεδίο της διακυβέρνησης, καμία απόφαση δεν θα ληφθεί ερήμην της άλλης πλευράς" τονίζοντας παράλληλα ότι «ο κ. Μουζάλας είναι ένα από τα πλέον ακάματα, αποτελεσματικά και με ευρεία κοινωνική αποδοχή στελέχη της κυβέρνησης» 

"Οι εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Μουζάλα έχουν δοθεί και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπηρετεί την πάγια εθνική θέση σχετικά με την ονομασία της γείτονος" πρόσθεσε.

Στην ερώτηση πως κρίνει την αντίδραση του κ. Καμμένου η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση της ότι "ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατανοεί επί της ουσίας το πλαίσιο στο οποίο εκδηλώθηκε ένα λεκτικό ατόπημα, παρά την αντίδρασή του, η οποία κινείται στα πλαίσια της άποψής του για τα εθνικά θέματα.

"Οι εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Μουζάλα έχουν δοθεί και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπηρετεί την πάγια εθνική θέση σχετικά με την ονομασία της γείτονος" πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι "οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες. Ούτε επειδή κάποιοι βιάζονται να «ράψουν κοστούμια», αλλά όταν δεν πετυχαίνουν στόχους".

"Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατ' επανάληψη επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Δεν θα μπω σε μία ανούσια σπερμολογία. Ειδικά σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο μίας σε εξέλιξη διπλής διαπραγμάτευσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης, τις οποίες βιώνει η Ελλάδα" τόνισε.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση ότι «προσδοκούσε οφέλη από μια κυβερνητική κρίση που ποτέ δεν ήρθε», τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις «άστοχες και βιαστικές δηλώσεις του, αλλά και για την ασυνέπειά του» και παρατηρεί ότι «δεν μπορεί -ή δεν θέλει- να αποσυνδεθεί από μια ακραία ομάδα στελεχών του».