Παππάς: Πάντα υπάρχει ο στόχος της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Προσωρινή η παραμονή των προσφύγων στην Ελλάδα, λέει ο υπουργός Επικρατείας

Η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι στόχος «θεμιτός, συνεχής και εφικτός» δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που απέρριψε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης και προαναγγέλλοντας «εθνική συνεννόηση» με την αντιπολίτευση το θέμα του χρέους ώστε η κυβέρνηση να πάει στην Ευρώπη με κοινή γραμμή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο κ. Παππάς ασκεί σκληρή κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη. Για τον πρώτο λέει πως «έχει εγκαταλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην Κεντροαριστερά και έχει υιοθετήσει μια ακραία ρητορική ενάντια την κυβέρνηση» και για τον δεύτερο πως «πνίγεται στην αναξιοπιστία και το γνωστό από παλιά ύφος του». Για τη Φώφη Γεννηματά σχολιάζει ηπιότερα πως «η αναφορά της στην Κεντροαριστερά ή τη Σοσιαλδημοκρατία την κάνει το μοναδικό κόμμα αυτού του είδους που προαπαιτεί και τη συμμετοχή μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης Δεξιάς για να μπει και αυτό στην κυβέρνηση».

Ο υπουργός Επικρατείας προαναγγέλλει «γενναίο άνοιγμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις» ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχήσει την κοινωνική δυναμική του κυρίαρχου πολιτικού κόμματος στα αριστερά του πολιτικού φάσματος με την οργανωμένη του βάση. Άρα χρειάζεται γενναίο άνοιγμα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, στον απλό κόσμο που μας πιστεύει και μας παρακολουθεί. Αν δεν το τολμήσουμε θα είμαστε κατώτεροι της ιστορικής περίστασης».

Ο κ. Παππάς θέτει εκ νέου θέμα απομάκρυνσης του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως «όλο και περισσότεροι βλέπουν τι μπορεί να συμβεί αν ένας μη ευρωπαϊκός θεσμός ανακατεύεται τόσο πολύ στα ευρωπαϊκά πράγματα».

Ο υπουργός ερωτάται αν ανησυχεί «για τις συνέπειες λόγω της παραμονής δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στη χώρα» και απαντά: «Πρόκειται για σύντομη παραμονή, υπό αξιοπρεπείς συνθήκες, σε νέες οργανωμένες δομές που συνεχίζει να κατασκευάζει η ελληνική κυβέρνηση. Τα νούμερα που προβάλλονται - σχεδόν εμμονικά- από μερίδα των ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θα υπάρχει αναμφισβήτητα μια δυσκολία αλλά αυτή θα είναι απολύτως διαχειρίσιμη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας».

Αναφορικά τέλος με τις τηλεοπτικές άδειες, λέει πως σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Για την κατάθεση των φακέλων θα δοθεί χρόνος περίπου 1,5 μήνα.