Πέθαναν και δεν τους αναζήτησε ποτέ κανείς!

Νεκροί ξεχασμένοι απ’ τον κόσμο

Κινεζική Πρωτοχρονιά. Γιορτάζεται στην Κίνα κατά τον δικό μας Φεβρουάριο. Μια γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, κατοικεί σε ένα μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Xian της κεντρικής Κίνας. Μια μέρα παίρνει το ασανσέρ, αυτό χαλά και εκείνη παγιδεύεται. Δεν την αναζητά κανείς. Ανακαλύπτουν τη σορό της ένα μήνα μετά, σε προχωρημένη αποσύνθεση. Πιθανότατα πέθανε από ασιτία-ένας θάνατος αργός και επώδυνος. Μάλιστα, βρέθηκαν και σημάδια από τις αποτυχημένες απόπειρές της να αποδράσει. Πώς όμως εξηγείται το ότι κανείς δεν κατάλαβε τι γίνεται; Επειδή το κτίριο διαθέτει δύο ασανσέρ, όλοι χρησιμοποιούσαν το δεύτερο, μάλλον θεωρώντας πως το πρώτο είχε χαλάσει…

Αυστραλία, Natalie Jean Wood. Βρέθηκε στην εξοχική της βίλα 8 (!) χρόνια μετά το θάνατό της. Μάλιστα, η ανεύρεσή της από την κουνιάδα της ήταν τυχαία, αφότου προσπαθούσε επί μακρόν να επικοινωνήσει μαζί της. Η καταβολή της σύνταξής της είχε σταματήσει από καιρό, ενώ οι αρχές είχαν προβεί σε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, αφού νόμιζαν πως το σπίτι δεν κατοικείτο πλέον.

Ο σκελετός του Robert Roll βρέθηκε δυο χρόνια μετά το θάνατό του σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Perth. Οι γείτονές του είχαν ζητήσει επανειλημμένα απ’ τις αρχές να διερευνήσουν την εξαφάνισή του, όταν παρατήρησαν πως το κιβώτιο αλληλογραφίας του είχε ξεχειλίσει.

Στη Μελβούρνη πάντως, έχει θεσπιστεί Ημέρα Γειτόνων και γιορτάζεται κάθε Μάρτιο. Σκοπός της είναι να υπενθυμίζει σε όσους ανθρώπους μένουν μόνοι πως θα πρέπει να διατηρούν επαφές με τους γείτονές τους.