Δύο νεκροί και τέσσερις εγκαυματίες από την πυραυλική επίθεση στο φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Υεμένης

Δύο νεκροί και τέσσερις εγκαυματίες από την πυραυλική επίθεση στο φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Υεμένης

Το πλοίο στο οποίο επέβαινε 20μελές πλήρωμα και τρεις ένοπλοι φρουροί εγκαταλείφθηκε - Δεν υπάρχει Έλληνας ανάμεσα στους 23 επιβαίνοντες

Τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «True Confidence» σκοτώθηκαν και τέσσερα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, από την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από δυνάμεις των Χούθι περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Στο φορτηγό πλοίο χύδην φορτίου με σημαία Μπαρμπάντος, το οποίο ανήκει στην καταχωρημένη στη Λιβερία εταιρία True Confidence Shipping και διαχειρίστρια είναι η εταιρεία Third January Maritime με έδρα τον Πειραιά, επέβαιναν 20 μέλη πληρώματος και τρεις ένοπλοι φρουροί. Σύμφωνα με το Reuters τοπλήρωμα του πλοίου αποτελείται από 15 Φιλιππινέζους, τέσσερις Βιετναμέζους, δύο άτομα από την Σρι Λάνκα, έναν Ινδό και έναν Νεπαλέζο. Οι Χούθι εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Ναυτιλιακή πηγή που επικαλείται το Reuters, είπε ότι το πλοίο έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμα, ενώ τρία άτομα αγνοούνται και τέσσερα έχουν υποστεί εγκαύματα. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είπε στο Reuters, ότι μια σωσίβια λέμβος εθεάθη στο νερό κοντά στο πλοίο.