Στροφή προς την αειφορία κάνει η ιταλική μόδα

Η έκθεση σηματοδοτεί επίσης τους στόχους που θα πρέπει να θέσουν οι ιταλικές μάρκες μόδας, ώστε κάθε χρόνο να μπορούν να διατηρήσουν την αειφόρα χρήση των χημικών ουσιών

Το εθνικό επιμελητήριο της ιταλικής μόδας, Camera Nazionale Della Mode, κάνει ένα βήμα μπροστά με μία σειρά από ενέργειες που ξεκίνησαν το 2012 για να κρατήσει την ιταλική μόδα και τις εταιρείες σε βιώσιμο επίπεδο.

Το επιμελητήριο κυκλοφόρησε την πρώτη από τις πολλές έκθεσης αειφορίας που έχει καταρτίσει για τον κλάδο, η οποία επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός συνόλου κατευθυντήριων γραμμών, γύρω από τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι τομείς που εμπλέκονται με τη βιομηχανία της μόδας.

Σύμφωνα με το WWD (Women's Wear Daily) η αρχική έκθεση περιέχει έναν κατάλογο με τις 350 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και αξιολογεί το καθένα σε επίπεδο βιωσιμότητας και κατά πόσο ή όχι είναι ασφαλές για χρήση. Η έκθεση σηματοδοτεί επίσης τους στόχους που θα πρέπει να θέσουν οι ιταλικές μάρκες μόδας, ώστε κάθε χρόνο να μπορούν να διατηρήσουν την αειφόρα χρήση των χημικών ουσιών.

Οι πιο γνωστοί οίκοι μόδας της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Βερσάτσε, Γκούτσι, Αρμάνι, Πράντα και Βαλεντίνο, συμμετέχουν στην προώθηση της αειφορίας, μέσω του επιμελητηρίου.