Ιερά… κόντρα για τις επισκέψεις μητροπολιτών στα σχολεία

Μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας της Ελλάδας για τις επισκέψεις των μητροπολιτών στα σχολεία. Αφορμή για την... ιερά σύγκρουση είναι οι επισκέψεις του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ σε σχολεία της περιοχής. Ο μητροπολίτης επισκέφτηκε σχολεία όλων των βαθμίδων την ώρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, κάνοντας χρήση άδειας που είχε δοθεί στους μητροπολίτες τον Ιανουάριο του 2015.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι αντιδράσεις ξεκίνησαν με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Σεφέρης που δραστηριοποιείται στις περιοχές Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση και καλούσε τους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τους διευθυντές τους, να μη συζητήσουν καν το θέμα της εισόδου μητροπολιτών.

Το υπουργείο Παιδείας απάντησε επιρρίπτοντας την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτή είχε δώσει την άδεια επίσκεψης.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος «εξέφρασε ομόφωνα τη δυσφορία της για τις αντιδράσεις». Μάλιστα, η Σύνοδος, αντί να επιδιώξει επαφή με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, επέλεξε να υπάρξει επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα, «στον οποίο και θα επιδώσει σχετική επιστολή εκ μέρους της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.