Σαρακοστιανή συνταγή: Κέικ χωρίς λάδι

Δοκιμάστε το μαζί με το αγαπημένο σας ρόφημα

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

300 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
Μαρμελάδα της επιλογής σας
Αμύγδαλα φιλέ
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, με το ξύσμα του
2 φακελάκια ινδική καρύδα, από 150 γραμμάρια το καθένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και το χυμό, μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί.

Κατόπιν ρίχνουμε στο υγρό μείγμα το ινδοκάρυδο, το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα πηχτό και στερεό μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. με σούστα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα, σε όσο πάχος θέλουμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μερικά ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση ή και καθόλου.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr