Gougères από τη Γαλλία

Φτιάξτε αφράτα και μυρωδάτα gourmet ψωμάκια για το μεσημεριανό σας!

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ φλιτζάνι γάλα
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
170 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι στη κατσαρόλα και μειώνετε την εστία στο μέτριο και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνει λεία και απαλή περίπου 2 λεπτά.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη χτυπήστε το 1 αυγό τη φορά στο μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Προσθέστε το τριμμένο τυρί.

Διαλέξτε ένα μεγάλο ταψί και καλύψτε το με λαδόκολλα. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη και αδειάζετε το μείγμα σε μπαλάκια πάνω στη λαδόκολλα. Βάζετε για ψήσιμο στους 180 ° C. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr