Δολοφόνησαν και διαμέλισαν 5χρονο παιδάκι επειδή ήταν αλμπίνο

Ήθελαν να πάρουν το χέρι του για να το πουλήσουν!

Ομάδα ένοπλων εισέβαλε στο σπίτι μιας οικογένειας στην επαρχία του Κιρούντο, στο βορειοανατολικό Μπουρούντι. Αφού ξυλοκόπησαν τους γονείς, απήγαγαν το 5χρονο κοριτσάκι της οικογένειας, το δολοφόνησαν και στη συνέχεια το διαμέλισαν.

Το παιδάκι δολοφονήθηκε επειδή ήταν αλμπίνο και ήθελαν το χέρι του για να το πουλήσουν.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι τα ξημερώματα. Οι γονείς φώναξαν τους γείτονές τους και όλοι μαζί κυνήγησαν τους δράστες όμως το μόνο που βρήκαν ήταν το διαμελισμένο πτώμα της 5χρονης. Το κοριτσάκι ήταν ο 19ος ασθενής με αλφισμό που δολοφονείται στο Μπουρούντι από τον Αύγουστο του 2008. Τον Μάιο του 2012 άγνωστοι απήγαγαν και σκότωσαν μια έφηβη σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα.

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας είχαν βάλει τέλος σε μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των αλφικών μετά τη σύλληψη, το 2009, δέκα προσώπων που καταδικάστηκαν για δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Όλοι τους όμως απέδρασαν τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα άκρα των αλφικών πωλούνται κυρίως στη γειτονική Τανζανία για να γίνουν φυλαχτά που υποτίθεται ότι φέρνουν πλούτη ή εκλογική επιτυχία στους κατόχους τους.

Οι πάσχοντες από αλφισμό φέρουν μια γενετική μετάλλαξη που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια. Λόγω της ασθένειάς τους πέφτουν θύματα διακρίσεων σε πολλές περιοχές της Αφρικής.