Το παρασκήνιο της επαναφοράς Σφακιανάκη

Αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Νίκο Τόσκα, κράτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Νίκο Τόσκα, κράτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια των εξελίξεων βρισκόταν στις Βρυξέλλες. 

Ουσιαστικά ο κύριος Τσίπρας φάνηκε ουσιαστικά να αφήνει έκθετο τον κύριο Τόσκα, ο οποίος κατά την ομιλία του στη Βουλή έκανε λόγο για υπερπροβολή από τα κανάλια του κ. Σφακιανάκη και για «ικανότητα στις δημόσιες σχέσεις».

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να είχε διαφορετική άποψη από τον υπουργό του και κάπως έτσι έγινε δεκτή η προσφυγή του υποστρατήγου ώστε να παραμείνει στη θέση του.

Με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα.

Πληροφορίες από το υπουργείο, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη, καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.