Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
1 αγκινάρα καθαρισμένη (προαιρετικά)
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από λεμόνι
1 πακέτο κριθαράκι ή αστράκι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 κιλό κρέας μοσχάρι (ποντίκι)
3 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
2 μικρές ρίζες σέλινο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Με αρκετό νερό πλένετε καλά το κρέας και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, το ξαφρίζετε, το ξεπλένετε και το ξανάρίχνετε σε καθαρή κατσαρόλα με νερό που βράζει. Σιγοβάζετε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, το βγάζετε το κόβετε σε μερίδες και σουρώνετε το ζουμί του.
Το ξαναβάζετε μαζί με του ζουμί του στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για άλλη 1 ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα λαχανικά και τα πλένετε καλά. Τα κόβετε όλα σε χοντρά κομμάτια ή σε κύβους εκτός από τα κρεμμύδια που τα χρησιμοποιείται ολόκληρα, και τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με το κρέας.
Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίχνετε το ζυμαρικό και βράζετε άλλα 10 με 15 λεπτά, μέχρι η σούπα να μείνει με αρκετό αλλά χυλωμένο ζουμί.
Όταν η σούπα σας είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε το λεμόνι και το λάδι.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε με φέτα τριμμένη.
Σερβίρετε τη σούπα με φρέσκο σπιτικό ψωμί με προζύμη.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr