Σστο τετραήμερο 1-4 Φεβρουαρίου η έκθεση προσήλκυσε 153.623 επισκέπτες
Πάνω από 153.000 επισκέπτες, εκ των οποίων περισσότεροι από 20.000 ήταν ξένοι, προσήλκυσε η φετινή 30ή διεθνής έκθεση AGROTICA, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE. Συγκεκριμένα, στο τετραήμερο 1-4 Φεβρουαρίου έκθεση προσήλκυσε 153.623 επισκέπτες, αριθμό αυξημένο κατά 34,9% σε σχέση με το 2022 (η έκθεση πραγματοποιείται ανά διετία), μέγεθος που επιβεβαίωσε τη δυναμική της και τον χαρακτηρισμό της ως της μεγαλύτερης κλαδικής διοργάνωσης στη χώρα, αλλά και στα Βαλκάνια.
«Οι εικόνες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης που γέμισε ασφυκτικά, αλλά και των επισκεπτών που περίμεναν από νωρίς το πρωί έξω από τις πύλες ήταν ενδεικτικές του παλμού του τετραημέρου. Μάλιστα, η φετινή έκθεση ήταν η πιο διεθνής των τελευταίων ετών, καθώς, πέραν των 49 χωρών που εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο εκθετών, υποδέχθηκε περισσότερους από 20.000 ξένους επισκέπτες.
Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση των εκθετών από τις εμπορικές επαφές που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και από τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης. Μάλιστα, η αίσθησή τους ήταν πως επρόκειτο για την καλύτερη AGROTICA των τελευταίων ετών, όχι μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών, αλλά κυρίως λόγω των συμφωνιών που κλείστηκαν απευθείας κατά τη διάρκειά της. Άλλωστε, όπως ανέφεραν σχετικά, οι επισκέπτες που υποδέχθηκαν ήταν στοχευμένοι, υποψήφιοι αγοραστές» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Η 30η AGROTICA συγκέντρωσε 1.804 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 49 χώρες και κάλυψε πάνω από 40.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Υποδέχθηκε επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος hosted buyers συνολικά 500 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 17 χώρες, (μεμονωμένους Hosted Buyers και τέσσερις ομαδικές επισκέψεις από Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Βουλγαρία).
Δεκάδες «sold out» εκδηλώσεις διάνθισαν το εκθεσιακό κομμάτι της AGROTICA, θέτοντας επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα που αφορούσαν στον πρωτογενή τομέα και δη στον γεωργικό κλάδο. Η AGROTICA πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και των συνδέσμων Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).