Ο Πάπας έβαλε το σομπρέρο του και ξεκίνησε για το Μεξικό

Για την περιοδεία του στο Μεξικό ξεκίνησε ο Πάπας Φραγκίσκος. Στο αεροπλάνο, ένας δημοσιογράφος του χάρισε ενα παραδοσιακό σομπρέρο των Μεξικάνων, που ο Ποντίφικας φόρεσε με μεγάλη άνεση. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα κάνει μία στάση στην Αβάνα, καθ'οδόν προς το Μεξικό, για να συναντήσει τον Πατριάρχη Κύριλλο, στην πρώτη στην ιστορία κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ ενός προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενός προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Σχίσμα του 1054. 

O πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος βρίσκεται ήδη στην Κούβα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, όπου σήμερα αναμένεταισυνατηθεί με τον ποντίφικα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας.

Στο πλαίσιο της ιστορικής συνάντησής τους αύριο, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν μια κοινή δήλωση.

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι οι διώξεις των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία ανέφερε ότι ο Κύριλλος θα συζητήσει επιπλέον με τον Φραγκίσκο το θέμα της τρομοκρατίας, αλλά και την ουκρανική κρίση. 

Η περιοδεία του Ρώσου πατριάρχη στην Λατινική Αμερική θα συνεχιστεί έως την 22α Φεβρουαρίου με επισκέψεις στην Παραγουάη και τη Βραζιλία.