Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ξινόγαλο
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι συν 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι συν 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
8 μπούτια κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το ξινόγαλο επισφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, προσθέστε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και ανακατώστε δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει το μείγμα μας έναν απαλός πολτός.
Προσθέστε το κοτόπουλο στη σακούλα. Σφραγίστε την σακούλα και αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά ή μια νύχτα. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε το κοτόπουλο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου στη μαρινάδα για 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι με τα μυρωδικά και αραδιάζετε εκεί τα μπουτάκια, μετά τα περνάτε ξανά από την μαρινάδα.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Η Θερμότητα θα πρέπει να φτάσει τους 180 βαθμούς τότε ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr