Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση βάζει από το «παράθυρο» την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση βάζει από το «παράθυρο» την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

Η θέση της για τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος και στην επικράτεια και στο εξωτερικό που να θέλει να ψηφίσει και να μην μπορεί για πρακτικούς λόγους. Υποστηρίζουμε την επιστολική ψήφο και θα ψηφίσουμε τη σχετική πρωτοβουλία που αφορά τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τις εθνικές εκλογές και την τροπολογία η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε: «Για τις εθνικές, επειδή κατατέθηκε μετά τη διαβούλευση, μετά τη διαδικασία της επιτροπής μια εκπρόθεσμη τροπολογία που έχει πάρα πολλά κενά, δεν είναι σωστο να μπει σε κοινοβουλευτική διαδικασία με αυτόν τον τρόπο, δήλαδή από το 'παράθυρο'.

Αν είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα θα τη συζητούσαμε. Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές μπορούμε να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζει η κυβέρνηση σε κάποια θέματα που για εμάς είναι κομβικά, όπως είναι το να υπάρχουν και εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό αλλά και η επιστολική ψήφος. Δεν θέλουμε να καταργηθούν τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, τώρα τα καταργεί αυτή η πρωτοβουλία. Εμείς θέλουμε να έχουν την επιλογή οι πολίτες».

 

«Είναι πολύ σημαντικό στο πεδίο της εκλογικής διαδικασίας να εμπεδωθεί μία εμπιστοσύνη του πολίτη, γιατί οι εκλογές αφορούν την ευημερία του, επομένως πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα», δήλωσε

«Η ψήφος μας δεν είναι ούτε ευκαιριακή, ούτε τακτική είναι συνειδητοποιημένη ψήφος γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορέσουν να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο ενώ διαφορετικά δεν θα μπορούν», είπε.

«Θέλουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους»

Σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια η ίδια σχολίασε: «Εμείς θέλουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, ο γάμος και η τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως και για τα ετερόφυλα είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εφόσον ένα δικαίωμα γνωρίζεται σε μία ανθρωπινη ύπαρξη πρέπει να αναγνωρίζεται σε όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις. Δεν νοούνται διακρίσεις».

«Αυτό που ζούσαμε μέχρι τώρα ήταν η μη αναγνώριση ενός δικαιώματος που πρέπει να αναγνωριστεί. Η ανθρωπότητα προοδεύει», υπογράμμισε.

«Η καταλληλότητα του γονιού δεν έχει να κάνει με το φύλο», πρόσθεσε.