Κατά του Brexit τάχθηκε ο Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων

Εχθές, ο Ντόναλντ Τουσκ παρουσίασε στον Κάμερον τις προτάσεις της ΕΕ για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες θα μπορέσουν να αποτρέψουν την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποδέχθηκε την πρόσταση για συμφωνία στις 18 και 19 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι έχει γίνει "πραγματική πρόοδος", τονίζοντας ωστόσο ότι "μένει δουλειά για να γίνει". Ωστόσο, σήμερα ο βρετανικός Τύπος απέρριψε ως ανεπαρκές το σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε ο Ντόναλντ Τουσκ με στόχο την αποφυγή του Brexit. 

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Κάμερον δήλωσε ότι η χώρα θα είναι «πιο επιτυχημένη μέσα σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη» και κάλεσε όλους τους βουλευτές σε κοινό αγώνα, με στόχο να επιτευχθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν την Βρετανία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Αν παραμείνουμε, η Βρετανία θα είναι εκεί και θα ελέγχει τον προϋπολογισμό, θα προστατεύει τα χρήματά μας, θα εξαλείφει περιττούς κανονισμούς και θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που εξασφαλίσαμε στην επαναδιαπραγμάτευση αυτή, ώστε η Βρετανία να λαμβάνει πραγματικά τα πιο θετικά και από τους δύο κόσμους», τόνισε. 

Ωστόσο, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αν και υποστηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, άσκηε έντονη κριτική στον Κάμερον.

«Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται τους λάθους στόχους, με τον λάθος τρόπο, για τους λάθος λόγους. Γιατί τελικά ο πρωθυπουργός κατέληξε ακριβώς εκεί που ήξερε. Να υπερασπίζεται την παραμονή στην Ευρώπη, που ήταν πάντα ο σκοπός του, παρά το θέαμα της επαναδιαπραγμάτευσης, που στήθηκε για τις τηλεοπτικές κάμερες σε όλη την Ευρώπη», σχολίασε.