Μακελειό με αποκεφαλισμένα πτώματα στη πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν απαχθεί, ενώ άλλοι 135 έχουν εκτελεστεί μέσα σε δύο ημέρες στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ της Συρίας από τους τζιχαντιστές, καθώς το ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον το 60% της πόλης.

Την ίδια ώρα - μετά από έφοδοσε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων - η εξτρεμιστική οργάνωση απήγαγε περίπου 400 άμαχους, γυναίκες, παιδιά και οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών. ″Οι άμαχοι οδηγήθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και στη γειτονική επαρχία Ράκα", διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Ωστόσο, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, μετέδωσε ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις των τζιχαντιστών, καταγγέλλοντας "σφαγή" στη Ντέιρ Εζόρ. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφεται μέσα σε μια μόνο ημέρα στη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα έχουν αποκεφαλιστεί από τα μέλη του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 60% της Ντέιρ αλ Ζορ είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και 200.000 κάτοικοι των περιοχών, που ελέγχει ο στρατός ζουν σε καθεστώς πολιορκίας.