Μοσχάρι με πεκορίνο Αμφιλοχίας

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι
3 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμάρια τυρί πεκορίνο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη μοσχάρι για ψητό κατσαρόλας. Του ζητάμε να μας το κόψει σε μερίδες ή το κόβουμε εμείς.

Κόβουμε τα σκόρδα σε χοντρά κομμάτια.

Κόβουμε το πεκορίνο σχηματίζοντας κύβους μεγάλου μεγέθους.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας, ενώ το κρέας είναι στο τηγάνι ρίχνουμε τα σκόρδα πάνω από το μοσχάρι και μόλις το κρέας μας πάρει χρώμα, το τυρί.Ανακατεύουμε απαλά το τυρί και το αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπερι θέλουμε.

Ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει με το νερό για 20 λεπτά περίπου.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr