Πούτιν: «Οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας διατηρούνται στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας»

Πούτιν: «Οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας διατηρούνται στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας»

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «δεν είναι αποδεκτή για την Ρωσία ούτε σε 10 χρόνια και ούτε σε 20 χρόνια»

Η Ρωσία αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο και διατηρεί τις στρατηγικές της δυνάμεις στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας καθώς η Δύση διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του τομέα της άμυνας.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε, ότι η Μόσχα θα συνεχίσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ότι όλες οι προσπάθειες για την επιβολή στρατηγικής ήττας στην Ρωσία έχουν καταρρεύσει. Η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας αντέδρασε στην σύρραξη στην Ουκρανία ταχύτερα από την αμυντική βιομηχανία της Δύσης, δήλωσε ο Πούτιν, ενώ ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε κατά την ίδια συνάντηση, ότι η Ρωσία έχει αυξήσει την παραγωγή τανκς κατά 5, 6 φορές από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και ότι έχει δημιουργήσει ναρκοπέδια έκτασης 7.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μήκος 2.000 χιλιομέτρων της γραμμής του μετώπου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύονται την Ευρώπη για τα δικά τους συμφέροντα και ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να διεξαγάγει πόλεμο στην Ευρώπη. Είπε επίσης ότι η Ρωσία θα βασιστεί στα δικά της συμφέροντα όταν θα έχει να κάνει με την Ουκρανία, ανεξαρτήτως των προσπαθειών του Κιέβου να προχωρήσει σε συμφωνίες. Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «δεν είναι αποδεκτή για την Ρωσία ούτε σε 10 χρόνια και ούτε σε 20 χρόνια».