Κρεμώδης καροτόσουπα με πράσο, σελινόριζα και μυρωδικά

Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

Υλικά

500 γραμμάρια καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
1 πράσο
1 σελινόριζα μεσαίου μεγέθους κομμένη σε μέτρια κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
200 ml χυμός πορτοκαλιού
½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κλωνάρι σέλερι
80 ml λευκό κρασί
4-5 κλωνάρια μαϊντανού
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μια πολύ υγιεινή σούπα, πλούσια σε βιταμίνες...

Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε.

Από το πράσο κρατάμε το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, ανοίγουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά εκτός από τις πατάτες, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα σοτάρουμε.

Περιμένουμε μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να γυαλίζουν.

Στο σημείο αυτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Μετά από 2 λεπτά, ρίχνουμε μέσα το ζωμό ή το νερό, την πατάτα και τα κλωνάρια μυρωδικών.

Αφήνουμε τα υλικά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 40 λεπτά.

Στο χρόνο αυτό αφαιρούμε τα κλωνάρια μυρωδικών και τα φύλλα δάφνης που τα είχαμε βάλει για να δώσουν άρωμα στη σούπα.

Μεταφέρουμε σταδιακά το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή στο μούλτι και το χτυπάμε για να πολτοποιηθεί.

Στόχος μας είναι η σούπα μας, να έχει την υφή κρέμας.

Αν θέλουμε, μπορούμε, αφού την πολτοποιήσουμε να την περάσουμε και από ένα λεπτό σουρωτήρι.

Αφού την πολτοποιήσουμε, βάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα κα ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και την αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr